Härkis (bondbönprodukt)

100 g härkis, bondbönprodukt består av mycket kalorier; är rik på vitamin K och protein; och en bra källa till kalium, fosfor, folat och magnesium.

209,7 kcal
100 g
Kolhydrater
13,1 g / 100 g
Fett
9,0 g / 100 g
Protein
17,0 g / 100 g
  • Fett 9,0 g
    • varav mättat fett 0,6 g
    • varav enkelomättat fett 5,0 g
    • varav fleromättat fett 3,1 g
  • Kolhydrater 13,1 g
    • varav sockerarter 1,8 g
  • Protein 17,0 g
  • Fibrer 4,0 g
Rik på
Vitamin K
24% DRI
Rik på
Vitamin C
17% DRI
Rik på
Folat
17% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
13,1 g
Socker totalt
1,8 g
Stärkelse
11,3 g
Kostfiber
4,0 g
– varav glukos
0,1 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
1,2 g
– varav maltos
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva Härkis bondbönprodukt och lägg på en macka med avokado och citron.
  • Strimla den och blanda i en sallad med ruccola, körsbärstomater och balsamvinäger.
  • Toppa en bowl med Härkis, quinoa, grönsaker och en sås av tahini och vitlök.
  • Servera varm i en ramen med soja, ingefära och sesamfrön för extra smak.
  • Hacka och blanda i en vegetarisk biff eller burgare med kryddor som spiskummin och paprika.

Förvaring & hållbarhet

Förvara Härkis bondbönprodukt i kylskåp efter öppning. Låt den svalna snabbt innan du lägger den i en lufttät burk. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du fryser in produkten, tänk på att texturen kan påverkas vid upptining. Se till att hålla ytor torra för att förhindra kondens.