Gröna ärtor, konserverade (utan lag)

100 g gröna ärtor konserv. u. lag består av relativt lite kalorier, och är en bra källa till fosfor, folat, vitamin C, fibrer, protein och tiamin.

60,0 kcal
100 g
Kolhydrater
7,3 g / 100 g
Fett
0,4 g / 100 g
Protein
4,4 g / 100 g
  • Fett 0,4 g
    • varav mättat fett 0,1 g
    • varav fleromättat fett 0,2 g
  • Kolhydrater 7,3 g
    • varav sockerarter 3,6 g
  • Protein 4,4 g
  • Fibrer 4,9 g
Rik på
Folat
15% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
15% DRI
Rik på
Vitamin C
13% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
7,3 g
Socker totalt
3,6 g
Kostfiber
4,9 g
– varav sackaros
3,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva ärtorna och blanda dem i en fräsch sallad med tomater, gurka och rödlök.
  • Servera ärtorna som ett varmt tillbehör tillsammans med smör, salt och peppar.
  • Toppa en macka med gröna ärtor, kaviar och en klick majonnäs för en smakrik kombination.
  • Inkludera ärtor i en bowl med quinoa, avokado och en dressing av citron och olivolja.
  • Hacka ärtorna och blanda dem i en omelett tillsammans med färska örter som dill eller gräslök.

Förvaring & hållbarhet

Förvara öppnad burk med gröna ärtor i kylskåp i en lufttät behållare för att bevara smaken. Håll ärtorna åtskilda från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid rester svalna snabbt innan du lägger dem i kylskåpet. Om du fryser in ärtor, tänk på att texturen kan påverkas negativt vid upptining. Håll ytor torra för att undvika kondens och fukt.