Kokta gröna ärtor (med salt, frysta)

100 g gröna ärtor kokta m. salt frysvara består av relativt lite kalorier, och är en bra källa till fosfor, folat, jod, vitamin C, protein och fibrer.

69,0 kcal
100 g
Kolhydrater
8,8 g / 100 g
Fett
0,4 g / 100 g
Protein
5,2 g / 100 g
  • Fett 0,4 g
    • varav mättat fett 0,1 g
    • varav fleromättat fett 0,2 g
  • Kolhydrater 8,8 g
    • varav sockerarter 5,0 g
  • Protein 5,2 g
  • Fibrer 4,4 g
Rik på
Jod
20% DRI
Rik på
Folat
17% DRI
Rik på
Vitamin C
16% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
8,8 g
Socker totalt
5,0 g
Kostfiber
4,4 g
– varav sackaros
5,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva ärtorna och blanda dem i en fräsch sallad med tomater, gurka och fetaost.
  • Servera ärtorna varma som tillbehör till kött eller fisk, gärna med en klick smör och lite svartpeppar.
  • Toppa en bowl med kokta gröna ärtor, avokado, quinoa och en dressing av citron och olivolja.
  • Hacka ärtorna och blanda dem i en pastarätt med gräddsås, vitlök och parmesan.
  • Använd ärtorna i en soppa tillsammans med potatis, lök och örter för extra smak.

Förvaring & hållbarhet

Förvara de kokta gröna ärtorna i en lufttät burk i kylskåpet för att bevara färskheten. Håll dem åtskilda från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt ärtorna svalna snabbt efter tillagning innan du lägger dem i kylskåpet. Undvik fuktiga ytor för att förhindra kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd dem inom rimlig tid om du fryser in dem.