Vita bönor i tomatsås

100 g bönor, vita bönor, tomatsås består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor och folat; och en bra källa till kalium, magnesium, selen och vitamin K.

102,1 kcal
100 g
Kolhydrater
16,2 g / 100 g
Fett
0,7 g / 100 g
Protein
5,1 g / 100 g
  • Fett 0,7 g
    • varav mättat fett 0,1 g
    • varav enkelomättat fett 0,0 g
    • varav fleromättat fett 0,4 g
  • Kolhydrater 16,2 g
    • varav sockerarter 2,2 g
  • Protein 5,1 g
  • Fibrer 5,0 g
Rik på
Fosfor
27% DRI
Rik på
Folat
22% DRI
Rik på
Selen
15% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
16,2 g
Socker totalt
2,2 g
Stärkelse
14,0 g
Kostfiber
5,0 g
– varav glukos
0,9 g
– varav fruktos
1,0 g
– varav sackaros
0,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera bönorna varma som tillbehör till kött eller fisk.
  • Toppa en sallad med bönor för extra textur och smak.
  • Skiva avokado och lägg ovanpå bönorna för en krämig kontrast.
  • Smaksätt med färsk basilika, oregano eller timjan för en medelhavsinspirerad rätt.
  • Använd bönorna i en wrap tillsammans med grönsaker och hummus för en mättande lunch.

Förvaring & hållbarhet

Förvara öppnad burk med bönor i kylskåp i en lufttät behållare. Håll dem åtskilda från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid bönorna svalna snabbt efter tillagning innan du sätter dem i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd hellre färska eller nyligen tillagade bönor när det är möjligt.