Äggula (34 % av äggmassan)

100 g äggula, 34 % av äggmassan består av mycket kalorier; är rik på vitamin A, fosfor, folat, jod och selen; och en bra källa till kalcium, men innehåller mycket mättat fett.

323,5 kcal
100 g
Kolhydrater
0,2 g / 100 g
Fett
29,2 g / 100 g
Protein
15,9 g / 100 g
  • Fett 29,2 g
    • varav mättat fett 7,7 g
    • varav enkelomättat fett 11,4 g
    • varav fleromättat fett 4,0 g
  • Kolhydrater 0,2 g
    • varav sockerarter 0,2 g
  • Protein 15,9 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin A (RE)
100% DRI
Rik på
Vitamin B12
100% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
0,2 g
Socker totalt
0,2 g
– varav glukos
0,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva äggulan och servera den på en smörgås med kaviar och rödlök.
  • Toppa en sallad med hackad äggula, dill och citron för extra smak.
  • Blanda äggula i en majonnäs för att göra den krämigare och mer smakrik.
  • Strö över riven äggula på ramen för att ge en fyllig konsistens.
  • Servera äggulan rumstempererad tillsammans med grillade grönsaker som zucchini och paprika.

Förvaring & hållbarhet

Förvara äggulan i en lufttät burk i kylskåpet för att bevara färskheten. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid tillagade äggulor svalna snabbt innan du lägger dem i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, vilket gör den mindre krämig vid upptining.