Stekt ekologiskt ägg

100 g ägg stekt eko. består av måttligt med kalorier; är rik på vitamin A, fosfor, folat, jod, selen och protein.

197,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,4 g / 100 g
Fett
15,9 g / 100 g
Protein
13,4 g / 100 g
  • Fett 15,9 g
    • varav mättat fett 3,6 g
    • varav enkelomättat fett 7,2 g
    • varav fleromättat fett 3,0 g
  • Kolhydrater 0,4 g
    • varav sockerarter 0,4 g
  • Protein 13,4 g
Rik på
Vitamin B12
90% DRI
Rik på
Vitamin E
64% DRI
Rik på
Selen
54% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
0,4 g
Socker totalt
0,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva ägget och lägg det på en smörgås med avokado och tomat.
  • Servera varmt som en del av en frukost med bacon och rostat bröd.
  • Toppa en sallad med hackat stekt ägg, gräslök och en vinägrett.
  • Strimla ägget och använd det i en ramen tillsammans med soja och sesamfrön.
  • Halvera ägget och servera med majonnäs och kaviar som en lyxig förrätt.

Förvaring & hållbarhet

Förvara stekta ägg i en lufttät behållare i kylskåpet för att bevara smaken. Låt äggen svalna snabbt innan du lägger dem i behållaren. Håll dem borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du fryser in stekta ägg, var medveten om att texturen kan förändras när de tinas. Håll alltid ytor torra för att förhindra kondens.