Yaki udon - nudelwok med färs, broccoli och spenat
5
(1)
Inga kommentarer
30 Min
Enkel
45.374626865672 kr / portion
(45.374626865672 kr / portion)
30 min
Enkel
45.374626865672 kr / portion
(45.374626865672 kr / portion)
Färska udonnudlar är våra favoritnudlar, och speciellt goda blir de i en wok som denna! Tänk dig tjocka, härliga nudlar med bra tuggmotstånd i en smakrik och aningens söt sojasås tillsammans med hårt stekt färs och mjuka broccolibuketter som sugit åt sig av den goda umamirika såsen.
Ingredienser
portioner
MängdIngrediensPrisExtraprisButik
200 gfärska udonnudlar60.00 kr
125 gblandfärs80.00 kr
0.75 stgul lök5.00 kr
0.75 stvitlöksklyftor100.00 kr
0.75 mskhoisinsås100.00 kr
0.5 mskljus soja100.00 kr
0.5 mskmörk soja100.00 kr
62.5 gbroccoli60.00 kr
100 gfärsk spenat100.00 kr
0.25 tsksalt20.00 kr
Total pris
Gör så här
Färs, sås och broccoli
Udonnudlar
Information från kocken
Nudlarna kan bytas ut mot andra sorter.
För en vegetarisk eller vegansk rätt rekommenderas sojafärs eller riven tofu istället för blandfärs.
Tips från nutritionisten
Öka gärna mängden grönsaker och byt ut till alternativ som är i säsong.
För en billigare måltid kan du använda fryst broccoli och fryst spenat (som alltid är i säsong i frysdisken!).
Vad tyckte du om receptet?
Hur användbart var det här inlägget?
Klicka på en stjärna för att betygsätta receptet!
Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal betyg: 1
Inga röster än så länge! Var den första att betygsätta detta inlägg.
Daglig Intagsfördelning
Här ser du hur receptet bidrar till ditt rekommenderade dagliga intag av viktiga livsmedelsgrupper, som grönsaker och baljväxter, frukt och bär samt fullkorn av spannmål.