Fermenterad citronpesto med pistagenötter och falsk burrata
[ratemypost-result]
Inga kommentarer
20 Min
Enkel
[visa_totalpris]
20 min
Enkel
[visa_totalpris]
Finns det något bättre än en snabb, enkel och god rätt som pasta pesto? I detta recept har vi pimpat klassikern lite extra med fermenterad citron för en intensiv och djup citronsmak med en boost av probiotika, samt ett enkelt och billigt alternativ på en god och krämig burrata.
Ingredienser
[visa_recept id="5"]
Gör så här
Pasta med citronpesto:
Falsk burrata:
Information från kocken
Du kan byta ut nötterna mot andra sorter eller fröer.
Späd ut peston med mer olja eller vatten för en lösare konsistens.
Tips från nutritionisten
Välj gärna fullkornspasta för en balanserad och näringsriktig måltid.
Genom att inte hetta upp peston behåller vi de goda tarmbakterierna i den fermenterade citronen.
Vad tyckte du om receptet?
[ratemypost]
Daglig Intagsfördelning
Här ser du hur receptet bidrar till ditt rekommenderade dagliga intag av viktiga livsmedelsgrupper, som grönsaker och baljväxter, frukt och bär samt fullkorn av spannmål.