Fermenterad citronpesto med pistagenötter och falsk burrata

[ratemypost-result]

20 Min

Enkel

[visa_totalpris]

20 min

Enkel

[visa_totalpris]

Finns det något bättre än en snabb, enkel och god rätt som pasta pesto? I detta recept har vi pimpat klassikern lite extra med fermenterad citron för en intensiv och djup citronsmak med en boost av probiotika, samt ett enkelt och billigt alternativ på en god och krämig burrata.

Ingredienser

[visa_recept id="5"]

Gör så här


Pasta med citronpesto:


Falsk burrata:


Information från kocken

  • Du kan byta ut nötterna mot andra sorter eller fröer.
  • Späd ut peston med mer olja eller vatten för en lösare konsistens.

 

Tips från nutritionisten

Välj gärna fullkornspasta för en balanserad och näringsriktig måltid.

Genom att inte hetta upp peston behåller vi de goda tarmbakterierna i den fermenterade citronen.

Vad tyckte du om receptet?

[ratemypost]

Daglig Intagsfördelning

Här ser du hur receptet bidrar till ditt rekommenderade dagliga intag av viktiga livsmedelsgrupper, som grönsaker och baljväxter, frukt och bär samt fullkorn av spannmål.

Grönsaker och baljväxter
20%
Frukt och bär
0%
Fullkorn av spannmål
0%

Näringsvärde per portion

Energi

- kJ/kcal

Fett

- g

Kolhydrater

- g

Protein

- g

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *