Potatis- och purjolökssoppa med blomkål och spenat

[ratemypost-result]

30 Min

Enkel

[visa_totalpris]

30 min

Enkel

[visa_totalpris]

En klassiker med en twist: i denna potatis- och purjolökssoppa har vi i extra grönsaker i form av blomkål och spenat för ökad variation av fibrer och näringsämnen. Perfekt sätt att gömma grönsaker utan att det påverkar smaken av en klassisk potatis- och purjolökssoppa!

Ingredienser

[visa_recept id="4"]

Gör så här


Information från kocken

  • Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
  • Havregrädden kan bytas ut mot matlagningsgrädde vid glutenintolerans.

 

Tips från nutritionisten

För en mer proteinrik måltid rekommenderas tillägg av baljväxter som vita bönor i soppan, alternativt en god macka som tillbehör.

 

Vad tyckte du om receptet?

[ratemypost]

Daglig Intagsfördelning

Här ser du hur receptet bidrar till ditt rekommenderade dagliga intag av viktiga livsmedelsgrupper, som grönsaker och baljväxter, frukt och bär samt fullkorn av spannmål.

Grönsaker 40%

Näringsvärde per portion

Energi

- kJ/kcal

Fett

- g

Kolhydrater

- g

Protein

- g

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *