Den svenska versionen av carbonara möter Japan: pasta carbonara med udonnudlar - udon carbonara, eller varför inte "udon-nara"? Dessa japanska udonnudlar är mjuka, fluffiga och ger rätten en helt ny smakupplevelse. En favorit hos oss!
Ingredienser
[visa_recept id="12"]
Gör så här
Carbonarasås
Udonnudlar
Information från kocken
Byt ut vispgrädden mot havregrädde och bacon mot alspånsrökt tofu för en vegetarisk variant.
Tips från nutritionisten
Vispgrädden kan bytas ut mot matlagningsgrädde eller havregrädde för att minska på det mättade fettet. Även creme fraiche går bra som substitut då det fermenterade mättade fettet anses ha en bättre hälsoprofil.
Öka gärna mängden gröna ärtor till fördel för bacon som också med fördel kan bytas ut mot ett vegetariskt alternativ.
Vad tyckte du om receptet?
[ratemypost]
Daglig Intagsfördelning
Här ser du hur receptet bidrar till ditt rekommenderade dagliga intag av viktiga livsmedelsgrupper, som grönsaker och baljväxter, frukt och bär samt fullkorn av spannmål.