Udon carbonara

[ratemypost-result]

30 Min

Enkel

[visa_totalpris]

30 min

Enkel

[visa_totalpris]

Den svenska versionen av carbonara möter Japan: pasta carbonara med udonnudlar - udon carbonara, eller varför inte "udon-nara"? Dessa japanska udonnudlar är mjuka, fluffiga och ger rätten en helt ny smakupplevelse. En favorit hos oss!

Ingredienser

[visa_recept id="12"]

Gör så här

Carbonarasås 

Udonnudlar


Information från kocken

  • Byt ut vispgrädden mot havregrädde och bacon mot alspånsrökt tofu för en vegetarisk variant.

Tips från nutritionisten

Vispgrädden kan bytas ut mot matlagningsgrädde eller havregrädde för att minska på det mättade fettet. Även creme fraiche går bra som substitut då det fermenterade mättade fettet anses ha en bättre hälsoprofil.

Öka gärna mängden gröna ärtor till fördel för bacon som också med fördel kan bytas ut mot ett vegetariskt alternativ.

Vad tyckte du om receptet?

[ratemypost]

Daglig Intagsfördelning

Här ser du hur receptet bidrar till ditt rekommenderade dagliga intag av viktiga livsmedelsgrupper, som grönsaker och baljväxter, frukt och bär samt fullkorn av spannmål.

Grönsaker och baljväxter
40%
Frukt och bär
0%
Fullkorn av spannmål
0%

Näringsvärde per portion

Energi

- kJ/kcal

Fett

- g

Kolhydrater

- g

Protein

- g

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *